Onderhoudsbeurt auto

Wanneer u een auto heeft dan moet u erop letten dat deze auto soms een onderhoudsbeurt nodig heeft. Dit is om te voorkomen dat de auto stuk gaat, er wordt namelijk vroegtijdig gekeken naar mankementen aan de auto waardoor u altijd zeker weet dat u veilig de weg op kan. Een onderhoudsbeurt aan uw auto kan u het best overlaten aan een autogarage. Zij kennen de auto en hebben genoeg kennis om dit goed te laten verlopen. Zij kunnen u wijzen op eventuele onderdelen die stuk zijn of binnenkort stuk gaan. Vaak kiezen mensen  om hun onderhoudsbeurt aan de auto te combineren met een APK-keuring. Dit is handig omdat u meteen volledig goed gekeurd kan. Wanneer u een onderhoudsbeurt moet laten plegen hangt dit af van het aantal kilometers dat u rijdt, en de auto in totaal al heeft gereden. Er zit namelijk ook nog een verschil tussen een kleine beurt en een grote beurt. Er wordt geadviseerd om elk jaar een onderhoudsbeurt aan uw auto te laten doen.

Onderhoudsbeurt Auto

Bij een kleine onderhoudsbeurt wordt er op deze dingen gecontroleerd:

 • Accu en verlichting. Of deze nog vol zit en of de accu het nog goed doet. Daarnaast of alle verlichting goed zitten aangesloten en deze naar behoren werken.
 • Uitlaat en katalysator. Hier wordt gekeken of de uitlaat nog schoon is en ook heel is.
 • Bijvullen van de ruitensproeier- en koelvloeistof. Het is belangrijk dat u hier zelf ook vaak op controleert. Vooral in de zomer is dit belangrijk.
 • Vervangen oliefilter
 • Inspectie banden en remmen
 • Controle schokdempers
 • Controle ruiten en ruitenwissers
 • Olie verversen

Wanneer u kiest voor een grote onderhoud dan wordt er naast deze dingen, ook nog op de volgende dingen gelet:

 • Vervangen brandstoffilter
 • Controle op slijtage van gevoelige onderdelen
 • Vervangen interieurfilter
 • Inspectie motor, brandstoftank, gasbediening en versnellingsbak
 • Vervangen van de bougies
 • Vervangen van de luchtfilter

Wanneer u bij een garage bent dan heeft u de zekerheid dat de auto goed wordt nagekeken. De prijs verschilt door het merk en type van het voertuig. Wanneer u bij de garage komt dan kunnen zij een indicatie van de prijs geven. Kies voor veiligheid en laat uw auto eens in de zoveel tijd nakijken door een garage.

Vervoer & Auto's

Scooter rijbewijs

Wanneer je nog geen 18 bent mag je in Nederland nog niet autorijden. Voor veel jongeren die naar de middelbare school gaan is dit heel erg vervelend. Je moet ver fietsen naar school en ook je vrienden wonen verder weg. Daarnaast mag je misschien van je ouders niet nog te laat terug naar huis fietsen vanaf je vrienden waardoor je ouders je heen en weer moeten brengen. Maar zij hebben hier niet altijd tijd voor. Daarom is het heel fijn dat je hier wel vanaf je 16e je scooter rijbewijs kan halen. Met een scooter kan je veel sneller overal heen en weer naar toe. Je kan sneller naar school, wat betekend dat je dus langer kan uitslapen en daarnaast kan je gemakkelijk je vrienden opzoeken omdat een scooter veiliger en sneller is. Daarom willen ook veel jongeren hun scooterrijbewijs halen. Naast dat het ontzettend gemakkelijk is, is een scooter rijbewijs ook heel snel te halen.

Niemand wilt niks liever dan die fiets omruilen voor een snelle scooter. Je kan hiermee door wind en weer, gaan en staan waar je wilt en je ouders laten je ook gemakkelijker gaan. Om je scooter rijbewijs te halen moet je een theorie-examen afleggen en een praktijkexamen. Dit kan allebei in één dag worden gehaald. Je kan bijvoorbeeld je theorie-examen doen bij een bedrijf waar je een ochtend samen met andere jongeren heel hard gaat leren. Het wordt er als het ware in gestampt waarna je in de middag meteen je examen doet. 9 van de 10 mensen halen het meteen omdat alles nog in het hoofd zit. Na het theorie-examen mag je je praktijkexamen halen. Vaak gebeurt dit hetzelfde als bij de theorie. Je gaat een ochtend lang met een instructeur samen rijden om vervolgens meteen je praktijk te doen. Je kan je scooter rijbewijs dus al in twee dagen halen!